Szondi Imre: Vizuális nyelv - képi információ

Szondi Imre: Vizuális nyelv - képi információ
zoom Kép nagyítása

Segédkönyv az operatőri munka gyakorlatához


Könyvészeti adatok
..........................................................................................................................................

ISBN 978 615 5497 40 7
Megjelenés: 2015
Nyelv: magyar
Terjedelem: 158 o.
Méret: 165x235 mm
Kötésmód: kartonált, ragasztókötött

 

"Kezünkben mobil és ezzel videózunk, fényképezünk. Digitális kamerákkal tele a világ. Mozgóképek cunamija áraszt el minket. Sokakban az a hit él, hogy hibázni sem lehet, a technika mindent megold. Sajnos ezt nem csak az amatőr „szelfizők” gondolják így, de igen gyakran azok is, akik magukat filmkészítőnek vagy fotósnak gondolják. Nem kis bátorság kell ahhoz, most ebben a közhangulatban, hogy valaki könyvben összegezze több évtized operatőri és fotós tapasztalatait, tanácsod adva annak, aki tudatos képkészítő akar lenni. Szondi Imre erre a feladatra vállalkozott sok képpel és okos mondatokkal. Plánok, tónusok, kompozíciók és színértékek fontosságáról és hatásáról esik szó a könyvben. Sokszor persze vitát ébreszthet bennünk, hogy csak így lehet, csak így szabad, vagy van más lehetséges út is, hogy hatást érjünk el, de miközben nézegetjük a képeket, ellenérveket fogalmazunk meg magunknak, bizonygatjuk igazunkat, rájövünk, hogy mennyi apró részlet végiggondolása eredményezhet csak minőséget. Minőséget a képi megfogalmazásban. Bízom abban, hogy e könyv hasznos segítséget jelent majd mindazoknak is, akik egyetemeinken, főiskoláinkon mozgóképkészítést tanulnak.”

Babiczky László
Balázs Béla-díjas rendező

 

„Szondi Imre televíziós operatőr. A Magyar Televízió Pécsi Körzeti Stúdiójának munkatársaként a legkülönbözőbb eseményekről és műfajokban tájékoztatta két évtizeden keresztül a nézőket. Könyve a vizuális nyelv, a képi információk megfogalmazásának gyakorlati szempontú, tapasztalatokon alapuló „stilisztikai” kézikönyve.
Az országos közszolgálati és kereskedelmi televíziók és az immár jóval több mint száz helyi televízió mellett az úgynevezett közösségi (internetes) média szerepe is egyre jelentősebb. Gyakorlatilag ma már szinte mindenkinek a kezében kamera van vagy lehet (ha másképp nem, egy okostelefon formájában), a vizuális nyelv tehát egyre több ember számára sajátos »munkanyelv«. De mint minden nyelvet, ezt is tanulni, ismerni, érteni kell.
A látás művészet. A láttatás felelősség.”

Békés Sándor
Magyar Televízió Pécsi Körzeti Stúdiójának
alapító stúdióvezetője, főszerkesztője

 

Bolti ár: 3800 Ft
Kedvezményes ár: 3040 Ft
Mennyiség: 
Copyright MAXXmarketing GmbH

Megrendelések

0 Products - 0 Ft
Go to cart

Könyv keresése


Részletes keresés

Kiemelt ajánlatunk